Izazvao haos na Havajima  mislio da je pretnja stvarna

Izvor: B92, 30.Jan.2018, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izazvao haos na Havajima " mislio da je pretnja stvarna

Njujork -- Američka FCC saopštila je da je radnik koji je greškom izdao upozorenje o balističkom napadu na Havajima to učinio zato što je pomislio da je pretnja stvarna.

Zvaničnici na Havajima su testirali sistem za uzbunu, ali je jedan od zaposlenih pomešao probu sa pravim upozorenjem na raketnu pretnju, navodi se u saopštenju i dodaje da je on potom uputio upozorenje građanima, bez odobrenja nadređenih.

Ime zaposlenog u Agenciji za krizne situacije na Havajima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije objavljeno. On je nastavio da radi u agenciji, ali više neće imati pristup sistemu za upozorenje.

Lažna uzbuna je 13. januara izazvala paniku među stanovništvom Havaja, a zvaničnicima je bilo potrebno 38 minuta da izdaju obaveštenje da se radi o lažnom upozorenju.

Upozorenje je poslato televizijskim i radio stanicama na Havajima, ali i građanima u obliku tekstualnih telefonskih poruka.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Radnik koji je izdao lažno upozorenje na Havajima mislio da je pretnja stvarna

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jan.2018

Američka Federalna komisija za komunikacije (FCH) saopštila je danas da je radnik koji je greškom izdao upozorenje o balističkom napadu na Havajima to učinio zato što je pomislio da je pretnja stvarna...Zvaničnici na Havajima su testirali sistem za uzbunu, ali je jedan od zaposlenih pomešao probu...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.