Izazov mi je da rušim najjačeg u zemlji

Izvor: Vesti-online.com, 20.Okt.2016, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Izazov mi je da rušim najjačeg u zemlji"

Potpredsednik SPS Branko Ružić kaže da nema nameru da ruši Dačića s čelne pozicije u stranci, dodajući da je njemu izazov da ruši najjačeg u zemlji a ne svog saborca.

- Meni je izazov da se borim protiv nekog ko je jak, a ne protiv nekog ko mi je saborac. A zna se ko je najjači u zemlji - kaže Ružić u intervjuu za Nedeljnik i dodaje da SPS nikada nije bila, niti će biti bilo čiji privezak.

Na pitanje da li je SPS ikebana, Ružić kaže da može biti samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << korektan partner, te da je uveren da njegova stranka može dati još veći doprinos realizaciji ciljeva Vlade i u funkcionisanju javnog sektora.

O poziciji SPS u timu premijera Aleksandra Vučića, Ružić kaže da, imajući u vidu duh vremena posle "cunamija 2012, kada imate jednog kapitena koji trasira put, a svi ostali su samo šrafovi u okviru te njegove mašinerije, šrafovi koje je SPS delegirao na sasvim zadovoljavajući način svojim radom i prisustvom daju pun doprinos realizaciji ciljeva, pre svih ministar spoljnih poslova".

Objašnjava da je njegovo insistiranje da se ne zanemaruju interesi SPS-a i na, kako kaže, unutarstranačkom samopoštovanju, imalo efekta iako je tumačeno na pogrešan način čak i kod nekih partijskih kolega.

- A samo sam tražio da SPS ne bude ikebana, jer svojim kadrovskim potencijalom može dati znatno veći doprinos svemu što ova vlada pretenduje da uradi - precizan je Ružić.

Kako kaže, niko ih ne sputava u davanju tog doprinosa u vladi, već je to princip koji je uspostavio Vučić - da sam opredeljuje ciljeve vlade koji su nesporni, ali i opredeljuje one koji će biti protagonisti tih ciljeva.

- Ne želim da branim Vučića, ali SNS je mlada, ideološki ipak do kraja neprofilisana stranka, u kadrovskom smislu šarenolika, kao i sa idejama. Vučić gleda da protagonisti budu autoriteti i profesionalci u svom poslu, ali i on se ponekad prevari, kao kada je Sašu Radulovića predložio za ministra. U tom političkom nastajanju SNS-a, i postojanju i konstantnosti SPS-a i SNS-a, je razlog naših nijansi i razlika - objašnjava.

Upitan da li mu je onda krivo kada Vučić savetuje Dačiću da iz SPS-a u vladu povede Aleksandra Antića, a ne Branka Ružića, potredsednik SPS kaže da nikada nije čuo da je Vučić to rekao Dačiću. Ne smatra, naime, da postoji ta vrsta političke cenzure.

* Ružić "pecnuo" naprednjake: "Dno" je vrh

* "Sloba za Dačića govorio da je ratluk"

Ružić, za koga Nedeljnik kaže da slovi za jednog od najvećih opozicionara, potvrđuje da će uvek biti opozicija nerazumevanju, nezdravorazumskim i neprincipijelnim stavovima, iako ističe da ne razume percepciju u javnosti ili kod nekih ljudi iz SNS-a da je opozicionar.

- Ponekad mi je smešno, ponekad čudno zašto se toliko energije troši na svaku moju izgovorenu reč. A često i neizgovorenu - primećuje, a za sebe kaže da politiku sagledava mnogo ozbiljnije nego što mu se spočitava.

Niti sam skandal-majstor, niti sam plitkouman da ne znam šta je politika danas u Srbiji, odgovara onima koji ga doživljavaju kao nedovoljno ozbiljnog.

- Pokušao sam da dam dozu samopoštovanja svima nama u SPS-u, ali i da pružimo ruku saradnje SNS-u, uz uvažavanje njihove snage sa sijaset koalicionih partnera, ali i da se uvaži snaga SPS-JS - poručuje on.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.