Izaslanik SAD ne može u Pjongjang

Izvor: B92, 10.Feb.2014, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izaslanik SAD ne može u Pjongjang

Pjongjang -- Američki Stejt department izrazio je “duboko razočaranje” zbog odluke Severne Koreje da ukine poziv specijalnom izaslaniku SAD za ljudska prava Robertu Kingu.

King je trebalo da urgira za oslobađanje Keneta Bae, osuđenog na 15 godina teškog rada.

Amerikanac Bae, po zanimanju tur-operater osuđen je zbog optužbi da je tražio obaranje vlade Severne Koreje, a sud ga je opisao kao “militantnog hrišćanskog propovednika”, a od leta on se nalazi u bolnici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog lošeg stanja bubrega, prenela je agencija AFP.

Istovremeno sa uskraćivanjem gostoprimstva Kingu, Seul i Vašingtnon objavili su da će u periodu od 24. februara do 18. aprila održati vojne manevre “koji nisu provokativni” i o čijem održavanju su upoznali Pjongjang.

U Stejt departmentu su naglasili da su vojne vežbe “transparentne i odbrambene”, kao i da nemaju nikakve veze sa slučajem Bae, za kojeg su istakli da je Pjongjang obećao da ga neće koristiti kao politički adut.

Američki državni sekretar Džon Keri posetiće Seul krajem tekuće nedelje u okviru azijske turneje, a očekuje se da će u razgovorima sa južnokorejskim zvaničnicima dominirati teme u vezi sa Severnom Korejom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pjongjang ukinuo poziv za posetu američkom izaslaniku za ljudska prava

Izvor: Blic, 10.Feb.2014

Stejt department izrazio je “duboko razočaranje” zbog odluke Severne Koreje da ukine poziv specijalnom izaslaniku SAD za ljudska prava Robertu Kingu, koji je trebalo da u Pjongjangu urgira za oslobađanje Keneta Bae, Amerikanca osuđenog na 15 godina teškog rada. ..Bae je po zanimanju tur-operater...

Nastavak na Blic...

S. Koreja ukratila posetu američkom izaslaniku

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Feb.2014

Američki Stejt department (State department) izrazio je "duboko razočaranje" zbog odluke Severne Koreje da ukine poziv specijalnom izaslaniku SAD za ljudska prava Robertu Kingu, koji je trebalo da urgira za oslobađanje Keneta Bae-a osuđenog na 15 godina teškog rada. Amerikanac Bae, po zanimanju...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.