Izvor: Southeast European Times, 16.Apr.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izaslanik EU Fejt izjavio da je decentralizacija ključna za Ahtisarijev plan za Kosovo

16/04/2008

PRIŠTINA, Kosovo -- Specijalni izaslanik EU na Kosovu Piter Fejt rekao je u utorak (15. aprila) da će aktivno podržavati proces decentralizacije na Kosovu, insistirajući da će on biti koristan za sve zajednice, uključujući kosovske Srbe. "Decentralizaciju smatram prioritetom u sprovođenju plana (bivšeg) izaslanika UN-a Martija Ahtisarija o nadziranoj nezavisnosti i mi ćemo raditi zajedno", rekao je Fejt posle sastanka sa kosovskim ministrom lokalne uprave Sadri Feratijem.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << />
Kosovo je u utorak takođe bilo tema razgovora u Vašingtonu, gde se državna sekretarka Kondoliza Rajs sastala sa slovenačkim ministrom inostranih poslova Dimitrijem Rupelom. Njegova zemlja je trenutno predsedavajući rotirajućeg predsedništva EU. On je rekao Rajsovoj da bi sprovođenjem novog Ustava Kosova lokalne vlasti mogle da preuzmu ovlašćenja od UNMIK-a i uspostave punu kontrolu nad tom novom zemljom, a to je nešto što misija EU na Kosovu želi "što pre", rekao je Rupel. (Lajm, Koha Ditore, Ekspres - 16/04/08; Beta, B92, Rojters, RIA Novosti - 15/04/08)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.