Iz svemira vidljiv procep u Kaliforniji posle zemljotresa FOTO

Izvor: B92, 09.Jul.2019, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz svemira vidljiv procep u Kaliforniji posle zemljotresa FOTO

Zemljotres magnitude 7.1 koji je potresao Kaliforniju u petak ostavio je za sobom veliku pukotinu, koja se vidi iz svemira.

Kada su potresi počeli oko 20.20 sati, počela je jagma z skloništem. Bio je to drugi jaki zemljotres koj ije pogodio oblast za manje od 48 sata.

Šteta koja je nastala odmah je bila vidljiva. Prodavnice su bile pune slomljenih boca, limenke su ekplodirale razlivajući se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << po podu, i drugi proizvodi sa zidova su se srušili.

Kada je narednog dana sinulo sunce postalo je jasno da je promenjena i topografija.

Satelitski snimci koje je "Planet Labs" dostavio CNN-u pokazuju pukotine u zemlji blizu epicentra.

Velika pukotina proširila se s područja na kom se nekada nalazila vodena površina. Šablon erozije peska pustinje pokazuje da je deo vode usisan.

To, svakako , nije jedini dokaz da je došlo do promene topografije. Auto-put u blizini, na primer, takođe je "ispomeran".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.