Iz ruševina u Đenovi izvučena još 4 tela, broj žrtava 42

Izvor: B92, 18.Avg.2018, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz ruševina u Đenovi izvučena još 4 tela, broj žrtava 42

Ispod ruševina mosta u Đenovi pronađeno je telo muškarca (30) čime se broj žrtava popeo na 42, preneo je italijanski državni radio.

Italijanski mediji preneli su ranije da su u toku noći pronađena tela tročlane porodice, ali lokalne vlasti nisu mogle da potvrde tu informaciju, prenosi AP.

ANSA je navela da su tela pronađena u kolima smrskanim betonskim blokom kao i da se radi o porodici koja je kolima išla na odmor.

Prilikom urušavanja nadvožnjaka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u utorak survalo se oko 30 automobila.

Veruje se da je još dvoje ljudi nestalo a rad spasilačkih službi se nastavlja.

U Italiji će danas biti održana državna sahrana većine stradalih prilikom urušavanja mosta u Djenovi, a danas je proglašen i Nacionalni dan žalosti.

Kako se navodi, prve sahrane održane su u petak, uoči zvanične sahrane na kojoj će parastos voditi kardinal Anđelo Banjasko.

Međutim, mnogi ožalošćeni odbijaju da učestvuju na državnoj sahrani, ističući potrebu da njihovi stradali budu sahranjeni na privatnoj sahrani.

Gradonačelnik Đenove Klemente Mastela u petak je naredio zatvaranje mosta koji je dizajnirao isti arhitekta kao i most koji se srušio, uz obrazloženje da je bolje za korisnike mosta "da imaju neugodnost nego problem".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Broj žrtava u Đenovi porastao na 43

Izvor: N1 televizija, 18.Avg.2018

Bolnica u Đenovi saopštila je da je rumunski vozač, koji je povređen u padu nadvožnjaka u tom gradu podlegao povredama, tako da se broj žrtava u nesreći povećao na 43, prenela je agencija AP...Lekari su rekli da je Marian Roska (36) bio pacijent s najtežim povredama koji je primljen u utorak...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.