Iz prodavnica u Hrvatskoj povlači se pekmez od šljiva iz Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Mar.2019, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz prodavnica u Hrvatskoj povlači se pekmez od šljiva iz Srbije

Voćni namaz od šiljiva "Alga" srpskog proizvođača "Polo" povlači se iz hrvatskih prodavnica zbog, kako je saopštilo Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske, povećane količine aditiva - sorbinske kiseline.

Proizvod na hrvatsko tržište uvozi "DIV Promet" iz Donje Zeline, a na tržište ga plasiraju firme "Kaufland" iz Zagreba i "KTC" iz Križevaca, prenosi Indeks, pozivajući se na Hinu.

Kako navode, proizvod nije u skladu sa Uredbom komisije (EZ) br. 1333/2008 Evropskog parlamenta i veća o prehrambenim aditivima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MRZE SVE ŠTO JE SRPSKO, PA ČAK I NAŠU HRANU: Hrvati u prodavnicama zabranili OVAJ PROIZVOD iz Srbije!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Mar.2019

Voćni namaz od šiljiva srpskog proizvođača povlači se iz hrvatskih prodavnica zbog, kako je saopštilo Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske, povećane količine aditiva - sorbinske kiseline...Proizvod na hrvatsko tržište uvozi "DIV Promet" iz Donje Zeline, a na tržište ga plasiraju firme "Kaufland"...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Povlači se srpski pekmez od šljiva sa hrvatskog tržišta

Izvor: B92, 13.Mar.2019, 10:47

Beograd -- Voćni namaz od šiljiva "Alga" srpskog proizvođača "Polo" povlači se iz hrvatskih prodavnica zbog povećane količine aditiva - sorbinske kiseline...To je saopštilo Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske...Proizvod na hrvatsko tržište uvozi "DIV Promet" iz Donje Zeline, a na tržište...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.