Iz Tužilaštva odbrusili Drecunu: Nismo odustali od predmeta „mediji“

Izvor: Kurir, 24.Nov.2014, 08:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz Tužilaštva odbrusili Drecunu: Nismo odustali od predmeta „mediji“

BEOGRAD - Tužilaštvo za ratne zločine demantovalo je navode poslanika SNS Milovana Drecuna da se u predmetu „mediji i govor mržnje“ odustalo od prikupljanja podataka i dokaza i da je predmet stavljen ad akta.

Reagujući na Drecunovu izjavu da je u tom predmetu odbačena krivična prijava, Tužilaštvo ističe da je predistražni postupak u toku i da postoje indicije da je podsticanje i pozivanje na ratne zločine direktno podstaklo na ubistvo najmanje dvoje ljudi.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Tužilaštvo je do sada ustanovilo da je učinjeno krivično delo izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, koje je u međuvremenu, u odnosu na događaje iz ratnih devedesetih godina, zastarelo i da se zbog toga on ne može krivično goniti - navodi Tužilaštvo. Drecun je devedesetih bio ratni izveštač RTS i njegovo ime se pominje u predmetu „mediji“.

(B. K.)

Još nije gotovo... Bruno Vekarić

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.