Iz Sidneja s ljubavlju do Orahovca i Đonlija

Izvor: Vesti-online.com, 01.Feb.2019, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz Sidneja s ljubavlju do Orahovca i Đonlija

Zahvaljujući plemenitom O. V. iz Sidneja, četvoro učenika Gimnazije u Orahovcu na Kosmetu i đak-pešak s Golije i u 2019. godinu zakoračili su puna srca jer ih njihov dobrotvor iz daleka nije zaboravio.

Posredstvom naše sidnejske Redakcije poslao je mesečne stipendije od po 120 dolara (ukupno 600 dolara), a isto to učinio je proteklih dana, kad je uputio i februarsku stipendiju što je svake hvale vredno. Novac je, u međuvremenu, prosleđen orahovačkim gimnazijalcima: >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Dimitriju Radiću, Lazaru Grkoviću, Ljubici Micić i Darinki Ulamović, kao i 14-godišnjem Stefanu Pendiću.

- Stipendije smo podelili, kao i uvek, bez problema. Učenici su se obradovali, a svako je novac iskoristio na svoj način. Uglavnom su kupili po neki deo zimske garderobe, a ostalo za užinu. Još jednom hvala neizmerno od svih nas - poručila je profesorka srpskog jezika Olivera Radić, zaposlena u gimnaziji, ističući da sami ne bi mogli da izađu na kraj sa svim nevoljama koje ih pritiskaju.

Isto tako, da bi bez pomoći ovako dobrih ljudi iz dijaspore, ali i solidarnih sugrađana, svima bilo teže.

U međuvremenu i đaku pešaku Stefanu Pendiću, iz zaseoka Đonlije na Goliji, koji je dugo godina štićenik Humanitarnog mosta "Vesti", takođe je, prosleđeno 120 australijskih dolara na čemu se od srca zahvalio.

- Svaki dinar nam zlata vredi jer Stefana najvećim delom školujemo zahvaljujući pomoći koju nam šalje ovaj veliki dobrotvor. Neka mu dragi Bog podari svaku blagodat, baš kao i donatorima iz Kanade koji su nam obezbedili kravu hraniteljku, ne bi li nekako preživeli u ovim vrletima Golije - ističe Stefanova majka Rada Pendić.

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.