Iz Obrenovca u Koceljevu

Izvor: RTS, 11.Jul.2014, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz Obrenovca u Koceljevu

Mirjana Pašić iz Obrenovca, koja je 16. maja otišla je u beogradsko porodilište, nije imala gde da se vrati s bebom, jer je voda uništila kuću u kojoj je sa suprugom i ćerkom živela kao podstanar. Zahvaljujući Milovanu Boškoviću iz Koceljeve, Pašići ponovo, iako privremeno, imaju krov nad glavom.

Andrea Pašić uskoro će da napuni dva meseca, mirna je i zdrava beba koja  najviše voli da jede i spava. U danu, kada je došla na svet, njeni roditelji u Obrenovcu, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izgubili su sve što su zajedno stvarali poslednjih šest godina.

"Kada se rodila Andrea, to je bila najveća radost, ali, u tom trenutku nismo znali da li da se radujemo ili tugujemo zbog svega što se desilo, nismo stigli da se radujemo, ali biće vremena. Mi smo u Obrenovcu, nekoliko meseci pre Andreinog rođenja sve sredili, okrečili kuću, uneli krevetac, stvari. Živeli smo kao podstanari, ali pokućstvo je bilo naše. Kada je voda uništila sve, nismo znali ni gde ćemo, ni kako ćemo, za decu bukvalno ništa nismo imali", kaže Mirjana Pašić.

Na jednoj polici, nalazi sve se što je porodica Pašić iznela iz kuće u Obrenovcu. Voda im je uništila nameštaj, uređaje, garderobu. Ostalo je samo nekoliko fotografija.

"Najvažnije je da imamo krov nad glavom i da se borimo dalje, jer imamo dvoje dece, tako da ćemo nastaviti da se borimo i zbog njih i zbog nas i zbog svega. Ja mislim da je najgore prošlo i da predstoji lepši period života", kaže Aleksandar Pašić.

Trogodišnja Sara Pašić sa poljupcima dočekuje i ispraća Milovana Boškovića iz Koceljeve koji je njenoj porodici ustupio kuću na korišćenje.

"Ovo je najmanje što čovek čoveku može da učini, ovo je sitnica. Mi se znamo od ranije, upoznali smo se na fudbalu pre mnogo godina. Aleksandar je spremio sve samo da žena izađe iz bolnice, međutim, zadesilo ga je to što ga je zadesilo", kaže Milovan Bošković.

Izviđači iz Šapca Pašićima su doneli osnovne namirnice i garderobu, folklorni ansambl "Čivija" obezbedio im je veš mašinu. Iako Mirjana ne radi, a Aleksandar nema stalni posao, zajedno će, kažu sve prebroditi i ponovo, korak po korak, pokušati da sagrade ono što su izgubili.

rts.sabac@rts.rs

+381 15 353 269

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Iz Obrenovca u Koceljevu

Izvor: RTS, 12.Jul.2014, 15:29

Mirjana Pašić iz Obrenovca, koja je 16. maja otišla je u beogradsko porodilište, nije imala gde da se vrati s bebom, jer je voda uništila kuću u kojoj je sa suprugom i ćerkom živela kao podstanar. Zahvaljujući Milovanu Boškoviću iz Koceljeve, Pašići ponovo, iako privremeno, imaju krov nad...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.