Iz Makove šume policija dislocirala 6.000 migranata, pronađeno 39 komada oružja

Izvor: B92, 14.Jul.2023, 19:42

Iz Makove šume policija dislocirala 6.000 migranata, pronađeno 39 komada oružja

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić istakao je danas da je policija u poslednja tri meseca iz Makove šume dislocirala 6.278 iregularnih migranata.

Gašić je danas razgovorao sa građanima mesne zajednice Makova sedmica saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

"Od kraja februara do početka juna ove godine, samo na ovom području, postupano je prema 7.341 iregularnom migrantu, a podneto je 229 krivičnih i 746 prekršajnih prijava. Tokom ova tri meseca >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dislocirano je u prihvatne centre 6.287 iregularnih migranata. Obavljena je kontrola 44 objekta smeštaja i oduzeto 39 komada vatrenog oružja", izjavio je Gašić.

Naglasio je da je policija u tom periodu privremeno, do okončanja sudskog postupka, oduzela 41 putničko vozilo od osoba koje su se bavile ilegalnim prevozom migranata.

Kako je navedeno u saopštenju, građani koji su ministru izneli probleme sa kojima se susreću u svojoj mesnoj zajednici, zatražili su podršku i rešenje problema, ali su i pohvalili prisustvo policije.

Ministar je ukazao da je na ovom području samo tokom tri meseca aktivno prisutno više od 1.400 pripadnika MUP, kao i da je na granici sa Mađarskom prisutno 75 pripadnika Fronteksa.

Istakao je naglasio da je bezbednost građana Srbije na prvom mestu, da policija sprovodi stalne akcije i da je konstantno prisutna, ali da je problem u tome što se migranti iz prihvatnih centara vraćaju na lokacije prema granici.

Gašić je pozvao građane da sarađuju sa policijom i da nađu zajedničko rešenje problema, da nastave human pristup koji Srbija ima prema migrantima, ali i ukazao da su deo ovog problema i građani koji izdavanjem salaša, prevozom, snabdevanjem oružjem pomažu migrantima u nameri ilegalnog prelaska i ugrožavanja bezbednosti naših građana.

Dodao je da policija sprovodi stalne akcije, hapsi krijumčare, te da je nedavno uhapšena osoba koja im je prodavala oružje, i ukazao da je broj iregularnih migranata značajno manji, što pokazuje da je broj migranata na granici sa Mađarskom, manji za 44,8 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.