Iz Libana ispaljene rakete na Izrael

Izvor: B92, 06.Jul.2023, 11:27

Iz Libana ispaljene rakete na Izrael

Dve rakete ispaljene su danas iz južnog Libana ka Izraelu, od kojih je jedna pala na libansku teritoriju, a druga u blizini sporne oblasti na granici.

Ovi informaciju objavio je Rojters pozivajući se na tri libanska bezbednosna izvora.

Agencija navodi da izraelska vojska još nije potvrdila tu informaciju, niti su izraelski mediji objavili izveštaje o ispaljenim raketama, iako obično prekidaju program da bi izvestili o takvim incidentima.

Niko nije preuzeo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odgovornost za navodnu raketnu paljbu, a navode nisu komentarisali ni libanska vojska, niti mirovne snage Ujedinjenih nacija u južnom Libanu

(UNIFIL).

Incident je usledio nakon što je Izrael završio jednu od najvećih vojnih operacija poslednjih godina na okupiranoj Zapadnoj obali, u palestinskom izbegličkom kampu Dženin.

Hezbolah, moćna šiitska libanska grupa koju podržava Iran, kontroliše južni Liban, koja je vodila nekoliko ratova sa Izraelom, izrazila je podršku palestinskoj strani tokom izraelske operacije.

Izrael je tokom rasplamsavanja izraelsko-palestinskog nasilja u aprilu okrivio palestinsku islamističku grupu Hamas za ispaljivanje raketa na Izrael iz Libana, nakon čega je Izrael gađao lokacije u Libanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.