Izvor: Beta, 23.Apr.2015, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz Jemena evakuisana porodica Gegić

BEOGRAD, 23. aprila 2015. (Beta) - Srpski državljanin Muhedin Gegić, koji je s porodicom bio zarobljen u ratom zahvaćenom Jemenu, evakuisan je iz Sane i očekuje se da u četvrtak uveče stigne u Srbiju, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

"Posle višenedeljnih napora, uz pomoć ambasada Srbije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Ruskoj Federaciji, priveden je kraju proces evakuacije srpskog državljanina Muhedina Gegića i članova njegove porodice iz Jemena", navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << se u saopštenju.

Gegić je s porodicom avionom ruske vlade u sredu prevezen iz Sane u Moskvu, i trenutno se nalazi u srpskoj ambasadi u Moskvi.

"Ovim su evakuisani svi državljani Srbije koji su se do sada obratili Ministarstvu spoljnih poslova za konzularnu pomoć i zaštitu", dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.