Iz Baltimora želi u Belu kuću

Izvor: B92, 30.Maj.2015, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz Baltimora želi u Belu kuću

Bivši guverner američke savezne države Merilend Martin O'Mali iz redova demokrata izjavio je da se kandiduje za predsedničke izbore u SAD 2016. godine.

Kako navodi, kandiduje se u nadi da "obnovi američki san".

U govoru održanom u Baltimoru, čiji je gradonačelnik bio sedam godina, O' Mali je osudio rastuću nejednakost u američkom društvu.

"Oko 70 odsto Amerikanaca ima iste plate 12 godina. To se prvi put dešava od kraja Drugog svetskog rata", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je demokratski kandidat.

Prema njegovim rečima, američkoj privredi je neophodna dobra politika zapošljavanja i plata koja će omogućiti ljudima koji naporno rade da zarade više.

Malo poznat široj javnosti O'Mali postao je protivnik velikom demokratskom kandidatu za predsedničke izbore, bivšoj prvoj dami SAD i bivšoj američkoj državnoj sekretarki Hilari Klinton.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Martin OMali kandidat za predsjednika

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Maj.2015

BALTIMOR - Bivši guverner američke savezne države Merilend Martin O'Mali iz redova demokrata izjavio je danas da se kandiduje za predsjedničke izbore u SAD 2016. godine...U govoru održanom u Baltimoru, čiji je gradonačelnik bio sedam godina, O' Mali je osudio rastuću nejednakost u američkom...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.