Iz Albanije poručuju: Srbi, ne brinite!

Izvor: Vesti-online.com, 01.Okt.2015, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz Albanije poručuju: Srbi, ne brinite!

Rasprodato! Nema više ulaznica za meč Albanija - Srbija, rekla je novinskoj agenciji Tanjug PR Fudbalskog saveza domaćina pomenutog susreta.

Utakmica će biti organizovana perfektno, dodala je.

"Orlovi" će u Elbasanu imati podršku, pošto će 100 studenata iz naše zemlje prisustvovati kvalifikacionoj utakmici za EP 2016. godine.

- U ovom trenutku mogu da kažem da su sve karte za utamicu rasprodate. One su dugo bile u onlajn prodaji i sve su kupljene >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u rekordnom vremenskom periodu. Ovde se utakmica protiv Srbija smatra utakmicom veka - kazala je Derviši.

Što se tiče bezbednosti na predstojećem meču, portparolka FS Albanije navela je da su preduzete sve potrebne mere i da već postoji koordinacija između bezbednosnih službi i svih aktera, ali da ona o tome ne može da govori.

- Preduzete su mere od strane državne informativne agencije (SISH) i od strane državne policije da bi sve bilo organizovano u najboljem redu i da bi imali što bezbedniju utakmicu. Ne mogu da dam zvanične podatke, jer to je stvar Ministarstva unutrašnjih poslova, ali će organizacija meča biti perfektna - istakla je Derviši.

Prema njenim rečima, od strana Vlada Albanije i Srbije pokrenuta je inicijativa za kulturnu razmenu između mladih koja podrazumeva da 100  najboljih srpskih studenata dođe u Albaniju i budu gosti albanskih studenata.

- To će biti razmena iskustava i na kraju će oni zajedno otići da gledaju utakmicu između Albanije i Srbije u Elbasanu. Studenti nisu navijači, već gosti, i to je normalan proces koji potiče od sastanaka zvaničnika u Berlinu - rekla je Derviši.

Kvalifikaciona utakmica za prvenstvo Evrope između Albanije i Srbije igra se u Elbasanu 8. oktobra, a nosi poseban rizik pošto je prvi duel dva tima u oktobru prošle godine u Beogradu prekinut nakon incidenata koji su usledili, jer se u 41. minutu meča iznad stadiona Partizana pojavio dron sa zastavom tzv. Velike Albanije.

Sud za sportsku arbitražu u Lozani registrovao je meč sa 3:0 u korist Albanije, a nakon te odluke došlo je i do "razmene mišljenja" na Tviteru između premijera Edija Rame i Aleksandra Vučića.

Dvojica premijera, kako je ranije najavljeno, zajedno će posmatrati utakmicu u Elbasanu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.