Ivošević:Vučić vrši pritisak na sud

Izvor: B92, 14.Feb.2013, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivošević:Vučić vrši pritisak na sud

Beograd -- Bivši sudija Vrhovnog suda Srbije Zoran Ivošević kaže da Aleksandar Vučić vrši pritisak na sud izjavama o tome da li je neko počinio krivično delo ili nije.

"Vučić kaže da on misli da neko nije počinio krivično delo, ali da to što je on rekao ništa ne znači, nego je bitno šta će reći tužilac i sudija. Ako je to bitno, zašto se onda on izjašnjava o tome da veruje da to nije tačno?", rekao je Ivošević za agenciju Beta.

Ivošević je naveo da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su sudije zaplašene i u stresnom stanju, jer njihov status još nije sasvim siguran, nema predsednika suda, nego vršioca dužnosti, a stanje u pravosuđu je očajno.

"Vučić nije u strukturi pravosuđa i nije ministar pravosuđa, a čak i da jeste, ne bi mogao tako da govori. On je ministar odbrane, ali ima neku funkciju koordinatora bezbednosnih službi, koja nije zapisana u Ustavu, nego je to jedan izum, doduše zakonski, ali u Ustavu ne postoji ni ta funkcija ni takva organizacija", rekao je on.

Dodao je i da je prvi potpredsednik Vlade moćan čovek i njegova reč svakako ima uticaja na sve, pa i na zaplašene sudije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ivošević: Vučić svojim izjavama pritiska sud

Izvor: Blic, 14.Feb.2013

Bivši sudija Vrhovnog suda Srbije Zoran Ivošević ocenio je danas da potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić vrši pritisak na sud čestim izjavama o tome da li je neko počinio krivično delo ili ne. .."Vučić kaže da on misli da neko nije počinio krivično delo, ali da to što je on rekao ništa...

Nastavak na Blic...

Ivošević: Vučić svojim izjavama pritiska sud

Izvor: Vesti-online.com, 14.Feb.2013

Bivši sudija Vrhovnog suda Srbije Zoran Ivošević ocenio je da potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić vrši pritisak na sud čestim izjavama o tome da li je neko počinio krivično delo ili ne. ..Bivši sudija Vrhovnog suda Srbije Zoran Ivošević.."Vučić kaže da on misli da neko nije počinio krivično...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.