Ivo Sanader tražio izuzeće sudija, ročište odloženo

Izvor: Blic, 11.Feb.2014, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivo Sanader tražio izuzeće sudija, ročište odloženo

Nastavak suđenja bivšem premijeru Hrvatske Ivi Sanaderu u slučaju "Fimi-medija" danas je odložen, jer je on tražio izuzeće predsednice sudskog veća Ivane Čalić, ali i predsednika Županijskog suda u Zagrebu Ivana Turudića.

Bivši premijer i nekadašnji šef Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) smatra da

mu je povređeno pravo na pravično suđenje, jer je nedavno "iz crkvenih izvora" saznao da je jedan od njegovih advokata Goran Suić zastupao sutkinju u brakorazvodnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << postupku pred crkvenim vlastima.

Sanader je utvrdio da je sve to znao i predsednik Županijskog suda Ivan Turudić koji je navodno sutkinji rekao da je to neprimereno, pa je ona otkazala saradnju Sanaderovom advokatu.

Ročišta se neće održavati do odluke Vrhovnog suda o zahtevu za izuzeće.

U najvećem korupcionaškom slučaju u hrvatskoj politici "Fimi-medija", tužilaštvo tereti Sanadera i HDZ da su zajedno s još devet fizičkih i pravnih lica izvukli oko 10 miliona evra iz državnih institucija i preduzeća od 2003. do 2009. Prema tvrdnjama tužilaštva, deo je završio u "crnom fondu" HDZ-a, a deo kod Sanadera.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Sanader traži izuzeće sudije

Izvor: B92, 11.Feb.2014

Zagreb -- Odložen nastavak suđenja bivšem premijeru Hrvatske Ivi Sanaderu u slučaju "Fimi-medija" jer je on tražio izuzeće predsednice sudskog veća Ivane Čalić...Sanader je tražio i izuzeće predsednika Županijskog suda u Zagrebu Ivana Turudića...Bivši premijer i šef Hrvatske demokratske...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.