Ivica Todorić izašao na slobodu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Nov.2018, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivica Todorić izašao na slobodu!

Odbrana Ivice Todorića uplatila je kauciju od 7,5 miliona kuna na račun suda.

Nakon završenog ročišta koje je održano u 15 sati, advokati Čedo Prodanović i Jadranka Sloković potvrdili su da njihov klijent izlazi na uslovnu slobodu.

Todorić je oko 17.08h izašao iz Remetinca i nije davao nikakve izjave. Na novinarsko pitanje ko je prikupio novac za kauciju advokat Sloković je tek kratko komentarisala da nije bilo lako, da su prijatelji skupljali kauciju tri >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dana. Todorić mora dati obećanje da neće bežati, a osim potvrde o uplaćenoj kauciji, izrečene su i mere opreza, odnosno biće mu oduzet pasoš i dobiće zabranu napuštanja Zagreba.

Izlazeći iz zgrade suda advokatica Jadranka Sloković novinarima je kazala da je kaucija stigla te da je sudija istrage ukinuo istražni zatvor, uz određene mere opreza.

- Todorić je dao obećanje da neće napuštati boravište bez dozvole suda i to je to - kazala je advokatica, dodajući da će Todorić danas izaći iz zatvora u Remetincu gde se nalazi od izručenja Hrvatskoj. Sloković nije želela otkriti ko je dao novac za kauciju. Ipak, kazala je da sud zna ko je uplatilac.

Portparol suda Krešimir Devčić kazao je da Todorić na ročištu upozoren da, ukoliko bude prekršio deo mera opreza, jamstvo pripada državi, a on se vraća u istražni zatvor. Na pitanje zna li ko je uplatilac jemstva Devčić je kazao da je za sud relevantno samo da je novac položen.

Todorića nakon ročišta vraćaju u Remetinec, gde će se razdužiti i biti pušten na slobodu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.