Izvor: N1 televizija, 27.Okt.2021, 18:54

Ivermektin i Pavlovićeva „protiv korone“ – šta su zablude, a šta kažu stručnjaci

Klinički farmakolog i profesor Medicinskog fakulteta Radan Stojanović kaže za N1 povodom informacija da ivermektin leči kovid da je on stari i jeftin lek, sa kojim se ima iskustva. “Koristio se i u veterini i u humanoj medicini, za lečenje parazita. Neki kažu da može da spreči trombozu, dobar bezbednosni profil retko ima neželjena dejstva – onda on postaje dobar kandidat za prevenciju i terapiju kovida. Osokoljeni istraživanjima krenula su klinička ispitivanja, ali mali broj pa je sve to uticalo da se ne mogu izvući jasni zaključci. Na osnovu studija FDA i EMA, kažu da se ne može preporučiti, ali smatraju da treba nastaviti sa ispitivanjima”, kaže on.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Studija: Antidepresiv smanjuje rizik od hospitalizacije obolelih od kovida

Izvor: VOA, 28.Okt.2021, 09:36

Jeftin antidepresiv smanjuje potrebu za bolničkim lečenjem među odraslima koji imaju kovid i u rizičnim su grupama, pokazala je studija koja proučava kako lekovi koje već imamo mogu da utiču na lečenje koronavirusa. Istraživači su rekli da lek fluvoksamin, koji se koristi za lečenje depresije...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.