Ivanović- vođa paravojne jedinice

Izvor: B92, 21.Jan.2015, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ivanović- vođa paravojne jedinice"

Kosovska Mitrovica -- Svedok Isa Mustafa optužio je Olivera Ivanovića, kome je danas nastavljeno suđenje, da je 1999. godine bio vođa srpske paravojne policijske jedinice.

Mustafa, kao svedok tužbe, na današnjem ročištu koje je predstavljalo početak dokaznog postupka, označio je Ivanovića kao nekog ko je podsticao podređene na ubistvo četvorice Albanaca, 14. aprila 1999. godine u Kosovskoj Mitrovici.

Ivanović je optužen da je na Kosovu počinio krivično >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << delo ratnog zločina nad civilnim stanovništvom 1999. godine, a zaprećena kazna za to delo je od pet godina do doživotne robije.

Slučaj Ivanovića povezan je sa slučajevima protiv još četvorice Srba - to su Dragoljub Delibašić, otac i sin Ilija i Nebojša Vujačić i Aleksandar Lazović - koji su osumnjičeni za ubistvo i pokušaj ubistva.

Sva petorica optuženih Srba izjasnili su se ranije da nisu krivi za dela koja im se stavljaju na teret.

Ročištu u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici prisustvovali su rodbina i prijatelji optuženih i veliki broj novinarskih ekipa, a suđenje još traje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.