Ivanjica dobija video nadzor

Izvor: SandzakPress.net, 17.Apr.2018, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanjica dobija video nadzor

    Počelo je postavljanje video nadzora u Ivanjici, kojim će biti pokrivene sve veće raskrsnice, ulice u užem gradskom jezgru, gradski park i prilazni putevi iz pravca Guče, Sjenice, Arilja i Ušća, prenosi portal InfoLIGA.   U naredna tri meseca biće instalirano 15 kamera, a profesionalni video nadzor će omogućiti veću bezbednost saobraćaja, gađana i imovine.   – Privatnost građana neće biti ugrožena, kamere će beležiti isključivo grublje prekršaje, kao što su >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << preticanje na punoj i duploj liniji, prolazak na crveno i sve ono što ugrožava saobraćaj ili ličnu sigurnost ljudi. Pre uključivanja kamera u rad, građani će biti informisani na kojim lokacijama se tačno nalaze – kaže zamenik predsednika opštine Ivanjica Momčilo Mitrović.   On dodaje da je počelo iskopavanje kanala za postavljanje kablova od opštinske zgrade do Doma kulture.   – Video nadzor je višestruko koristan. Iskustva iz gradova koji ga već imaju govore da je u velikom procentu sprečeno nedisciplinovano ponašanje u saobraćaju i rasvetljen veći broj krivičnih dela. Na prvom mestu bezbednost građana je povećana, što je nama najvažnije – dodaje Mitrović.   Reč je o digitalnim kamerama visoke rezolucije i na većini će biti obezbđjeno čitanje kartica. Vrednost radova je 5,5 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz budžeta lokalne samouprave, prenosi portal InfoLIGA.   (ekapija.com)
Pogledaj vesti o: Guča

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Ivanjica dobija video nadzor

Izvor: Blic, 17.Apr.2018

Počeli su radovi na postavljanju video kamera kojima će u Ivanjici biti pokrivene sve veće raskrsnice, ulice u užem gradskom jezgru, gradski park i prilazni putevi iz pravca Guče, Sjenice, Arilja i Ušća. U naredna tri meseca biće instalirano 15 kamera a profesionalni video nadzor će omogućiti...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.