Ivanić apelovao da se u Srebrenici omogući normalan život

Izvor: B92, 11.Okt.2016, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanić apelovao da se u Srebrenici omogući normalan život

Sarajevo -- Srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić pozvao je institucije u Srebrenici da omoguće normalnu situaciju u gradu kako bi građani mogli normalno da žive.

Ivanić je rekao da onaj ko bude pobednik lokalnih izbora za načelnika treba da bude načelnik svim građanima Srebrenice, a da zajednica koja smatra da je izgubila svog načelnika treba da se oseća sigurnom.

"Dobijamo izjave od načelnika i one upućuju na to da će on raditi tako. Mislim da svi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << treba da rade na tome da se odnosi poprave, da budu dobri, jer tim ljudima tamo je živeti zajedno i sa jednim i sa drugim načelnikom ko god on bio", rekao je Ivanić na konferenciji za novinare.

On je rekao da ne bi to pretvarao u priču o nacionalnim pobedama i porazima, nego u činjenicu da se promenio gradonačelnik, ali obaveza i jednog i drugog kandidata je bila da brinu jednako o svim stanovnicima Srebrenice.

"Mi iz ostalih institucija svojim porukama treba da smirujemo situaciju, a ne da to stanje koristimo za vlastito promovisanje. Moj poziv je da se vratimo normalnom životu svuda, a ne samo u Srebrenici“, rekao je Ivanić, preneli su banjalučki mediji.

Inače, Ivanić se ranije danas sastao sa šefom misije OEBS-a u BiH Džonatanom Murom i oni su se saglasili da je napad na javne službenike i članove izborne komisije u Stocu događaj ispod svakog demokratskog nivoa, zbog čega se napadači moraju adekvatno kazniti.

Kako je saopšteno iz Predsedništva, sagovornici su istakli da je veoma važno da bude obezbeđen nesmetan završetak kompletnog izbornog procesa u celoj BiH.

Mur je informisao Ivanića o nameri da OEBS otvori privremenu terensku kancelariju u Stocu.

Ivanić je rekao i da nema nikakvih zahteva za prekompoziciju vlasti na nivou BiH, te da ministri u Savetu ministara nastavljaju da rade svoj redovan posao.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.