Ivana je Srpkinja, a Senad je Bošnjak: Zbog budućnosti svoje dece planiraju da beže iz Sarajeva

Izvor: Telegraf.rs, 23.Maj.2017, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivana je Srpkinja, a Senad je Bošnjak: Zbog budućnosti svoje dece planiraju da beže iz Sarajeva

Godišnjica smrti para koji je poznat kao sarajevski "Romeo i Julija" podstakla je pitanje koje deli ljude na dve grupe.

One koji su za mešovite brakove, veze i one koji su protiv.

Podsetimo, sarajevski Romeo i Julija su Srbin Boško Brkić i Muslimanka Admira Ismić. Njihova smrt celom regionu služi kao primer besmisla ratnog razaranja. 

Ovi dvadesetpetogodišnjaci, 18. maja 1993. godine, u pokušaju da pobegnu od zla i ludila koje je zadesilo njihovu zemlju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << ubijeni su na Vrbanja mostu.

Tog kobnog majskog dana u popodnevnim satima, u nadi da će uspeti da pobegnu iz Sarajeva ubijeni su snajperom i zagrljeni ostali da leže danima na sarajevskom asfaltu, jer se niko nije usuđivao da ih pomakne sa linije razgraničenja.

Njihova su tela sedam dana ostala da leže na ulici...

Foto: Tanjug/AP

Kako vreme prolazi mešovite veze ipak ne nailaze na odobravanje.

Naravno, parova mešanih nacionalnosti ima, a jedan od njih su Senad i Ivana, mladi par iz Banja Luke, koji trenutno živi u Sarajevu.

Ivana je Srpkinja, a Senad je Bošnjak.

- Miksovani brakovi i veze u Bosni mogu sasvim dobro da funkcionišu - kaže Senad.

Ipak, dodaje, da on i Ivana planiraju da napuste Bosnu.

- Ne samo zbog nas, već zbog budućnosti naše dece. Na primer, kada budu krenuli u vrtić ili školu, moraće da izaberu koje necionalnosti žele da budu. Takođe i kada se budu zapošljavali.

- U Bosni su u biti protiv mešanih veza i brakova - kaže ovaj par i naglašava:

- Kada je u pitanju mešana veza između Bošnjaka i recimo, Nemaca, Amerikanaca... onda to nije takav problem - kaže Senad za kraj priče.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.