Ivana Miković nova direktorka TV N1

Izvor: Studio B, 23.Sep.2014, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivana Miković nova direktorka TV N1

Nova direktorka televizije N1 od novembra je Ivana Miković, saopštila je United Grupa.

Ona je, kako je navedeno, najnovije pojačanje menadžerskog tima N1, prve regionalne 24-casovne platforme za vesti i ekskluzivnog partnera CNN za region, a čije je lansiranje planirano za oktobar. 

"Izuzetno nam je drago što je Ivana prihvatila poziv da se pridruži timu United Grupe koji, sa vrhunskom ekipom novinara i urednika, projektom N1 planira da podigne visoko lestvicu >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << u sektoru produkcije vesti, te da će njeno dugogodišnje medijsko iskustvo doprineti da još jači krenemo u osvajanje medijskog prostora u regionu", navedeno je u saopštenju.

Mikovićeva će se pridružiti timu N1 koji čine Brent Sadler, direktor uredničkog kolegijuma i bivši dopisnik CNN-a, Jugoslav Ćosić, direktor programa za Srbiju, Dubravko Merlić, direktor programa za Hrvatsku, Amir Zukić, direktor programa N1 za Bosnu i Hercegovinu i Rusmir Nefić, direktor produkcije i programa.

Miković, kako je navedeno, ima višegodišnje iskustvo u internacionalnim medijskim korporacijama, a karijeru je započela je kao producentkinja u kompaniji BBC News Corporation.

Televiziji Fox, pridružila se 2006. godne, takođe kao producentkinja, da bi zatim bila imenovana za menadžerku operativnih poslova, a potom i direktorku informativnog programa. Nakon akvizicije televizije od strane Antenna Grupe, imenovana je za direktorku informativnog programa Prve srpske televizije. Na toj poziciji je, pored vođenja dnevno-informativnog programa i programske koordinacije sportskih sadržaja bila zadužena i za kreiranje i implementaciju novih formata.

U novembru 2013. godine preuzela je poziciju generalne direktorke na televiziji B92 na kojoj je za kratko vreme ostvarila zapažene rezultate. Podsećanja radi, TV N1 ima tri regionalna centra u Beogradu, Sarajevu i Zagrebu, od kojih svaki ima uređivačku politiku, novinare, TV studio, web i mob platformu.

Sva tri studija će proizvoditi tri odvojena lokalna sadržaja koji će se spajati u jedan regionalni program kada su u pitanju informacije koje budu interesovale publiku u sve tri zemlje. Program će činiti najnovije vesti, „hard-talk" i „soft-talk" emisije, kvalitetan jutarnji program, sportski sadržaji i serijali preuzeti od CNN-a.

N1 je inače deo regionalne United Grupe, vodeće "pay TV" platforme u jugoistočnoj Evropi. Od marta 2014. grupa je u većinskom vlasništvu KKR, globalne investicione firme sa sedištem u Njujorku, a čiji je suinvestitor Evropska banka za obnovu i razvoj.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.