Italije pomaže srpske škole

Izvor: RTS, 18.Maj.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italije pomaže srpske škole

Vlada Italije donirala srednjim školama u našoj zemlji 715.000 evra. Kroz različite projekte u poslednjih deset godina, Italija je Srbiji pomogla sa oko 200 miliona evra.

Italijanska vlada je, u okviru pomoći srpskoj privredi, izdvojila oko 715.000 evra za nabavku računarske, komunikacione i video opreme za 110 srednjih škola u Srbiji.

Ministar prosvete Žarko Obradović na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, kojoj je prisustvovao ambasador Italije u Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Alesandro Merola, rekao je da je oprema instalirana u svim školama obuhvaćenim programom i da su formirane kompjuterske učionice za unapređivanje obrazovno-vaspitnog rada.

Sredstva su predviđena takozvanim protokolom Antonioni, sklopljenim 2002. godine između italijanske i vlade bivše SR Jugoslavije, koji za pet oblasti - poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, prosvetu, rudarstvo i energetiku, zaštitu životne sredine i zdravstvo - predviđa pomoć od gotovo 13 miliona evra, rekao je Obradović.

Ambasador Merola je podsetio da je Italija, za različite projekte u poslednjih deset godina, Srbiji obezbedila 200 miliona evra pomoći i najavio da će njegova zemlja pomoći u još jednom projektu, u formiranju centralnog instituta za restauraciju, čija će osnovna delatnost biti zaštita kulturnog i umetničkog blaga Srbije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Italijanska donacija unapređuje obrazovni proces"

Izvor: EMportal, 18.Maj.2009

Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio je danas da je, zahvaljujući donaciji vlade Italije od 715.000 evra, 110 škola dobilo kompjutere čime će biti unapređen vaspitno-obrazovni sistem u Srbiji.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.