Izvor: Blic, 27.Feb.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijanski šik na Sajmu

Italijanski šik na Sajmu

Na okruglo 650.000 evra procenjana je kolekcija Đanija Kalinjana radi plaćanja osiguranja revije na Beogradskom sajmu. Njegovih tridesetak modela prikazanih premijerno sredinom januara na Rimskoj nedelji visoke mode donelo je saj svetskih modnih pista na svečano otvaranje 28. međunarodnog prolećnog sajma mode (26.2-1.3). Nataša Mičić, predsednica Skupštine Srbije, zvanično je proglasila Sajam otvorenim, a gostima je prikazano i po nekoliko modela >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz kolekcija Vesne Matijević za 'AMC', Slobodana Spasojevića za 'Sanu-lineu', Radeta Glukčevića za 'Vipsu' i još nekoliko izlagača.

Kalinjanijeve klasične večernje toalete i venčanice urađene su od vrhunskih materijala, s obiljem veza u srebru, svili, perlama i štrasu. 'Najmanje 30 sati ručnog rada ugrađeno je u svaku, a na nekima je rađeno i po dva meseca', rekao je autor za 'Blic'. Preksinoćna revija bila je drugi susret Đanija Kalinjana (39), inače scenografa, s našom publikom. Već je nastupao u Kotoru, takođe u organizaciji Agencije 'Fabrika', zahvaljujući kojoj smo ovih godina iz prve ruke pratili rad nekih uglednih imena iz sveta italijanske visoke mode.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.