Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Feb.2015, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijanska obalska straža traži oružje

Italijanska Obalska straža zatražila je danas od Vlade da promijeni njen status kako bi pripadnici ove službe mogli da nose naoružanje, suočeni sa mogućnošću da ih napadnu trgovaci ljudima ili teroristi.

Ovaj zahtjev upućen je i ranije, a sada je obnovljen zbog nedavnog incidenta kada su trgovci ljudima naoružani "kalašnjikovima" prijetili pripadnicima Obalske straže tokom operacije spašavanja više hiljada migranata nedaleko od obale >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Libije.

Osim toga džihadisti iz Islamske države uspostvili su bazu u Libiji, odakle su zaprijetili da će pokrenuti napade na jug Evrope i trgovačke brodove u Sredozemnom moru.

Obalska straža želi da ima isti status kao policijske snage, čime bi odmah stekla pravo da nosi oružje.

U rezoluciji koju je usvojila Generalna komanda Obalske straže traže se hitni razgovori o ovom pitanju sa ministrom saobraćaja Mauricijem Lipijem, čiji je resor nadležan za Obalsku stražu.

Italijanska Federacija brodovlasnika zatražila je od Vlade da pošalje pomorske patrole radi zaštite ribarskih brodova koji djeluju u međunarodnim vodama između Italije i Afrike.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.