Italijanka dobila plaćeno odsustvo zbog nege bolesnog psa

Izvor: N1 televizija, 12.Okt.2017, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijanka dobila plaćeno odsustvo zbog nege bolesnog psa

Jednoj je Italijanki poslodavac je omogućio dvodnevni plaćeno odsustvo kako bi mogla negovati svoga bolesnog psa, izvestilo je udruženje za zaštitu životinja LAV, pozdravivši italijanski slučaj bez presedana.

Gospođa živi sama, a psu je trebala hitna veterinarska pomoć. Zaposlena je na rimskom univerzitetu, a poslodavac joj je dopustio dvodnevno odsustvo s predavanja zbog, kako u objašnjenju stoji "ozbiljnih ličnih ili porodičnih problema".

Italijanskim krivičnim >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << zakonom predviđena jednogodišnja kazna zatvora ili globa u iznosu od 10.000 evra svakoj osobi koja napusti vlastitog kućnog ljubimca ili ga ostavi u "neizdrživim patnjama".

"Reč je o važnom koraku napred kada je posredi briga o životinjama", rekao je predsednik udruženja  LAV, Đanluka Feliceti.

Italija je zemlja sa 60 miliona stanovnika i s čak 60 miliona kućnih ljubimaca na koje Italijani godišnje potroše oko dve milijarde evra.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dobila plaćeno odsustvo da neguje bolesnog psa

Izvor: Radio 021, 12.Okt.2017

Jednoj Italijanki poslodavac je omogućio dvodnevnio plaćeno odsustvo kako bi mogla da neguje svog bolesnog psa...Gospođa živi sama, a psu je bila neophodna hitna veterinarska pomoć. Zaposlena je na rimskom univerzitetu, a poslodavac joj je dopustio dvodnevno odsustvo s predavanja zbog, kako u objašnjenju...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.