Izvor: Blic, 02.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijani opsednuti ličnom higijenom

Italijani su šampioni u održavanju lične higijene, pokazalo je jedno nedavno istraživanje u kome se navodi da stanovnici Apeninskog poluostrva posvećuju u proseku 68 minuta na negu tela, što je apsolutni evropski rekord.

"Italijani su najčistiji narod u Evropi. Ludi su za sapunima i kremama", ističe se u istraživanju italijanskog časopisa "Salute naturale". "Za svakog četvrtog Italijana, lična higijena postala je opsesija, prava fiksacija, i to kako među ženama tako >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i među muškarcima", tvrde istraživači, dodajući da jedna trećina muškaraca dnevno provodi više od jednog sata u kupatilu.

Posle Italijana, najčistiji su Švajcarci i Danci. Na poslednjem mestu su Francuzi, Englezi i Irci. Delovi tela kojima se posvećuje najveća pažnja su, kod žena, kosa i intimni delovi, a kod muškaraca, lice i ruke.

Italijani najviše strahuju od znojenja - zbog čega veoma često preteruju u korišćenju dezodoransa, lošeg zadaha, lošeg tena, preterane maljavosti, žutih zuba i prljavih noktiju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.