Izvor: B92, 21.Jan.2009, 03:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Italija želi Srbiju u EU što pre"

Beograd -- Italija je veliki pobornik evropskog puta Srbije i u toj ulozi će istrajati do kraja, sve dok ne postane deo EU, kaže ambasador Italije Alesandro Merola.

U tekstu objavljenom u "Večernjim novostima", Merola je rekao da je Italija među prvim zemljama stala uz demokratsku Srbiju "koja je znala da sa sebe zbaci Miloševićevu stegu".

"Od 2000. do danas, italijanska Direkcija za saradnju u razvoju pomogla je Srbiji sa preko 200 miliona evra, a investicije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << italijanske privrede prevazilaze sve druge, ne samo u obimu već i u kvalitetu. Banke, osiguravajuća društva, velike firme i mala i srednja preduzeća: italijanski privrednici u Srbiji su sveprisutni", naveo je italijanski ambasador.

"Duboko smo dirnuti i toplom dobrodošlicom na koju su italijanski jezik i kultura oduvek nailazili u Srbiji, a Palata Italija - kompleks u kome se nalazi Italijanski institut za kulturu i druge najvažnije italijanske institucije prisutne u Srbiji - tome je najistaknutije svedočanstvo. Zbog svega toga, nije slučajno što je Italija danas možda najzagriženiji pobornik evropskog puta Srbije i što će u toj ulozi istrajati do kraja, dok Srbija ne postane deo Unije", napisao je Merola.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.