Italija uvela kontrole na granici sa Slovenijom i Austrijom

Izvor: B92, 21.Okt.2023, 17:16

Italija uvela kontrole na granici sa Slovenijom i Austrijom

Italija je u 14.00 sati uvela kontrole na granici sa Austrijom i Slovenijom.

Na graničnim prelazima zaustavljaju otprilike svako deseto do petnaesto vozilo, a na pojedinim mestima kontrole još nisu uspostavljene.

Kod Fernetiča na slovenačkoj strani granice formirala se manja kolona, prenosi slovenački Primorski dnevnik.

Tamo italijanska policija nasumično zaustavlja uglavnom vozila sa zatamnjenim staklima, kombije i vozila koja mogu da sakriju ljude ili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predmete, prenela je ANSA. U 14 časova nije bilo kontrola na prelazima Repentabr i Škofija, javlja STA.

Italija uvodi kontrole zbog izmenjene bezbednosne situacije u Evropi i na Bliskom istoku, a suština ove privremene mere je prevencija terorizma i organizovanog kriminala.

Za nadzor granice sa Slovenijom angažovano je dodatnih 350 policajaca i vojnika, koji će pomagati tamošnjim snagama bezbednosti. Na većim graničnim prelazima kontrola će se obavljati 24 sata, dok će na manjim biti sporadična.

Kontrola će trajati do 30. oktobra, a za 2. novembar Italija planira sastanak sa predstavnicima slovenačkih i hrvatskih vlasti u Trstu, gde će razgovarati o graničnim kontrolama, prenela je austrijska novinska agencija APA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Italija uvela kontrole na granici sa Slovenijom i Austrijom

Izvor: Radio 021, 21.Okt.2023

Italija je u subotu u 14 sati uvela kontrolu na granici sa Austrijom i Slovenijom.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.