Italija usvaja zakon koji obustavlja suđenje Berluskoniju

Izvor: Blic, 13.Apr.2011, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija usvaja zakon koji obustavlja suđenje Berluskoniju

RIM - Donji dom italijanskog parlamenta usvojio je danas predlog zakona kojim se skraćuje dužina trajanja suđenja u toj zemlji, ali i praktično okončava tekući sudski postupak protiv premijera Silvija Berluskonija zbog davanja mita.

Predlog je odobren s 314 glasova "za" i "296" protiv, uprkos protestima u i ispred parlamenta. Zakon sada treba da ide u italijanski Senat gde Berluskonijeva koalicija ima većinu.

To je poslednji u nizu zakona za koje kritičari ocenjuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da su skrojeni po Berluskonijevoj meri. Prema novom propisu, dužina suđenja se skraćuje za optužene koji nisu ranije bili osuđivani.

Ako predlog zakona prođe i u Senatu, postupak protiv Berluskonija, koji je optužen da je podmitio britanskog advokata Dejvida Milsa kako bi lažno svedočio, biće obustavljen.

Povezane vesti: Berluskoni sugerisao da se možda uskoro povlači Berluskoni plaćao plastične operacije “bunga bunga” devojkama? Sutra nastavak suđenja Berluskoniju zbog utaje poreza Berluskoniju će suditi tri žene Protesti Italijanki zbog Berluskonijevih ljubavnih afera

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Italija usvaja zakon koji obustavlja suđenje Berluskoniju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Apr.2011

Donji dom italijanskog parlamenta usvojio je u sredu predlog zakona kojim se skraćuje dužina trajanja suđenja u toj zemlji, ali i praktično okončava tekući sudski postupak protiv premijera Silvija Berluskonija zbog davanja mita. Predlog je odobren s 314 glasova "za" i "296" protiv, uprkos protestima...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

ITALIJA USVAJA ZAKON KOJI OBUSTAVLJA SUĐENJE BERLUSKONIJU

Izvor: Kurir, 13.Apr.2011

RIM - Donji dom italijanskog parlamenta usvojio je u sredu predlog zakona kojim se skraćuje dužina trajanja suđenja u toj zemlji, ali i praktično okončava tekući sudski postupak protiv premijera Silvija Berluskonija zbog davanja mita...Predlog je odobren s 314 glasova "za" i "296" protiv, uprkos...

Nastavak na Kurir...

Usvojen zakon "po meri" Berluskonija

Izvor: Vesti-online.com, 14.Apr.2011, 07:44

Donji dom italijanskog parlamenta usvojio je zakon o skraćenju dužine trajanja sudskih postupaka i efektnom okončanju postupka protiv premijera Silvija Berluskonija optuženog za korupciju...Donji dom je usvojio zakon odnosom glasova 314 prema 296, uprkos protestima unutar i ispred sale u kojoj se...

Nastavak na Vesti-online.com...

"Spasiti Silvija" - Berluskonijev štit od zakona

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Apr.2011

Italijanski je parlament odobrio takozvani “Spasiti Silvia“ zakon koji će na kraju okončati maker jedan od kriminalnih procesa protiv italijanskog premijera Silvia Berluskonija. Ovim je, smatraju mnogi, Berluskoni dotakao dno.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.