Italija se sprema za sahranu Berluskonija

Izvor: B92, 13.Jun.2023, 13:41

Italija se sprema za sahranu Berluskonija

Rim -- Italija se sprema da se oprosti od četvorostrukog bivšeg premijera, lidera desnog centra i medijskog milijardera Silvija Berluskonija.

On je preminuo u ponedeljak, u 87. godini.

Vlada je proglasila nacionalni dan žalosti za sutra kada će biti organizovana državna sahrana lidera stranke "Napred Italijo" (Forza Italia) u milanskoj katedrali, prenosi agencija ANSA.

Italijanske i evropske zastave spuštene su na pola koplja na javnim zgradama u Italiji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i na diplomatskim i konzularnim zgradama u inostranstvu.

Njegovo telo neće ležati u njegovom televizijskom studiju Mediaset u Kelno Moncezeu pre sahrane, kako je prvobitno najavljeno, iz bezbednosnih razloga.

Berluskonijevo telo nalazi se u njegovoj kući u Vili San Martino u Arkoru, blizu Milana, a samo rodjacima i prijateljima je omogućen pristup da odaju počast pokojnom premijeru.

Sahrana Berluskonija obaviće se sutra u 15 časova, a obred će predvoditi milanski nadbiskup monsinjor Mario Delpini.

Na trgu ispred katedrale postavljeni su veliki ekrani kako bi javnost mogla da prati sahranu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.