Italija pomaže Gračanici

Izvor: Vesti-online.com, 05.Feb.2019, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija pomaže Gračanici

Kliničko-bolničkom centru Priština sa sedištem u Gračanici italijanski karabinijeri uručili su danas pomoć u vidu lekova i medicinskog materijala.

U atmosferi otežane, gotovo nemoguće nabavke medicinske opreme, lekova i adekvatnog sanitetskog materijala, pomoć bolnici u Gračanici je veoma značajna, ističu nadležni, saopštila je Opština Gračanica.

Pomoć je ispred donatora uručio pukovnik Ruđerio Kapodivento, koji je tom prilikom istakao da pomažući >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << KBC, karabinijeri pomažu svim stanovnicima opštine Gračanica.

- Veliko nam je zadovoljstvo što možemo da pomognemo ovom narodu, a odluku o pomoći doneli smo u dogovoru sa gradonačelnikom. Ovo je za mene prva donacija Gračanici ali se nadamo da ćemo ponovo organizovati slične akcije - kazao je Kapodivento.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović zahvalio je u svoje lično ime i u ime svih meštana italijanskim karabinijerima na pomoći, ističući da je pomoć veoma značajna.

- Ovo je samo nastavak aktivne saradnje karabinijera i našeg stanovništva. Oni pre dve godine spasli život jednog dečaka Dimitrija jer su obezbedili prevoz helikopterom od Gračanice do Beograda. Ova pomoć dolazi u pravo vreme jer svi znate da se suočavamo sa otežanom situacijom kada je u pitanju i snabdevanje bolnice zbog uvođenja taksi od 100 posto na robu iz Srbije - kazao je Popović.

Direktor KBC-a Priština sa sedištem u Gračanici profesor Bratislav Lazić kaže da je pomoć rezultat dogovora saradnje KBC-a i opštine Gračanica.

- Dostavljeni su nam uglavnom medicinski preparati, sanitetski materijal i lekovi koji nam u suštini u ovom trenutku nedostaju i čije su zalihe pri kraju. Ovo će nam pomoći da pouzdano u nekom narednom periodu nastavimo sa radom. Drago mi je da postoje ljudi koji pozitivno razmišljaju o svima nama pogotovu u ovoj veoma teškoj situaciji koja se nametnula u poslednjih par meseci. Uvek smo za ovakvu vrstu saradnje - naglasio je prof Lazić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.