Italija jedan od najvažnijih političkih i ekonomskih partnera Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2022, 15:46

Italija jedan od najvažnijih političkih i ekonomskih partnera Srbije

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Italije Karla Lo Kaša.

Konstatujući veoma dobre, strateške odnose, Selaković je poručio da je Italija jedan od najvažnijih političkih i ekonomskih partnera Srbije. Ministar je naveo da to potvrđuju redovni susreti na visokom nivou i, u tom smislu, kazao je da uskoro u Srbiji očekujemo šefa italijanske diplomatije Luiđija Di Maja.

Šef srpske diplomatije podvukao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je da je punopravno članstvo Srbije u Evropskoj uniji prioritet naše spoljne politike i strateško opredeljenje, zahvalivši Italiji na podršci koju nam na tom putu pruža, kao i na stavu ministra Di Maja, iskazanom prilikom otvaranja Klastera 4, da naša zemlja ima pun potencijal da napreduje ka EU.

Sagovornici su razgovarali i o stanju dijaloga Beograda i Prištine, a ministar Selaković je ponovio da je naš cilj postizanje kompromisnog, održivog i obostrano prihvatljivog rešenja, dok ponašanje i postupci druge strane to ne pokazuju, kao što je zahtev Prištine za članstvo u Savetu Evrope.

Na kraju, Selaković je zahvalio ambasadoru Lo Kašu na veoma zapaženom angažmanu, dobroj saradnji i unapređenju odnosa dve zemlje tokom njegovog mandata u Srbiji, i poželeo mu uspeh i nastavku karijere.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.