Italija dozvolila humanitarom brodu da se usidri

Izvor: B92, 24.Sep.2020, 19:00

Italija dozvolila humanitarom brodu da se usidri

Italija je danas dopustila humanitarnom brodu sa 125 migranata da se usidri na Sardiniji da bi izbegli uzburkano more.

Rečeno je da migranti mogu na kraju da se iskrcaju u Italiji pre nego što budu poslati u druge evropske zemlje.

Ministarka unutrašnjih poslova talije Lučiana Lamorgese izjavila je u parlamentarnom odboru da je Italija već pronašla evropske zemlje koje su se složile da prime 100 migranata, dok će Italija primiti 25, preneo je AP.

Ona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je rekla da su, u slučaju da je loše vreme i uzburkano more potrajalo nekoliko dana, migranti mogli da budu u 14-dnevnom karantinu zbog koronavirusa na italijanskom brodu, a zatim odmah budu poslati u druge evropske zemlje.

Lamorgese je istakla da Italija nije imala luku sa potrebnim karantinskim prostorom kada je brod Alan Kurdi prvi put zatražio sigurnu luku 19. septembra, ali je rekla da se Italija složila da Alanu Kurdiju pruži sigurnu luku rano jutros jer je poštovanje ljudskog života primarna stvar za njih.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Humanitarni brod sa migrantima se usidrio u Italiji, iskrcavanje posle karantina

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Sep.2020

Italija je danas dopustila spasilačkom brodu sa 125 migranata da se usidri na Sardiniji zbog uzburkanog mora...Međutim, migranti će karantin od 14 dana zbog pandemije korona virusa provesti na brodu...Ministarka unutrašnjih poslova Lućijana Lamorgese rekla je da je Italija već pronašla evropske...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.