Italija: Vlada preživela glasanje

Izvor: B92, 11.Dec.2013, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija: Vlada preživela glasanje

Rim -- Vlada italijanskog premijera Enrika Lete glatko je "preživela" glasanje o poverenju vladi u Donjem domu italijanskog parlamenta.

Glasanje o poverenju vladi Leta je sazvao kako bi bila potvrđena njegova većina nakon što je partija nekadašnjeg premijera Silvia Berluskonija Forca Italija prešla u opoziciju.

Letinu vladu je na današnjem glasanju podržalo 379, dok je protiv nje bilo 212 poslanika, pri čemu je podršku vladi dala i nova stranka desnog centra koja je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nastala izdvajanjem iz Berluskonijeve stranke.

Letinu vladu kasnije danas očekuje još jedno glasanje u Senatu.

U svom govoru pred poslanicima Donjeg doma, Leta je pozvao na "novi početak", istakavši brojne prioritete vlade za 2014. godinu, među kojima je naveo stimulisanje privrede, smanjenje nezaposlenosti i promenu italijanskog izbornog zakona, za koji mnogi smatraju da doprinosi političkoj nestabilnosti u Italiji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.