Italija: Uhapšeno pet Rumuna, osumnjičeni da eksploatišu sunarodnike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jun.2018, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija: Uhapšeno pet Rumuna, osumnjičeni da eksploatišu sunarodnike

Policija u Italiji uhapsila je petoro Rumuna zbog navodnog eksploatisanja drugih Rumuna kao neplaćenih poljoprivrednih radnika i prostitutki.

Među eksploatisanim Rumunima su stariji i maloletnici, navela je policija u Raguzi, na Siciliji.

Istražitelji kažu da je 13 radnika, od kojih su pojedini nepismeni ili beskućnici bilo prevareno da će u Italiji dobiti posao i smeštaj.

Umesto toga, dobili su trulu hranu, odeću iz kontejnera i smeštaj bez grejanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << preneo je AP.

Prema rečima policijskog zvaničnika Antonina Čiavole, maloletne devojčice su bile primorane na prostituciju.

Policija je dodala da je protiv onih koji su se bunili bila primenjivana sila, dok na kraju jedan rumunski radnik nije otišao u policiju.

Uhapšeni su zatvoreni zbog istrage o navodnoj trgovini ljudima, eksploataciji prostitutki i seksualnoj eksploataciji maloletnika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.