Italija:Udar na mafiju,95 uhapšenih

Izvor: B92, 23.Jun.2014, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija:Udar na mafiju,95 uhapšenih

Palermo -- Italijanska policija, uhapsila je danas, u raciji na više poznatih mafijaških porodica, 95 ljudi, zbog ucenjivanja, trgovine drogom i pranja novca.

Tokom ovog procesa, moglo bi da bude razrešeno i ubistvo njujorškog detektiva, koje je mafija izvršila pre jednog veka.

Dvogodišnja istraga dovela je do članova dve mafijaške grupe, koje su dugo delovale u zapadnom delu Palerma.

Poslednjih godina, policija i tužilaštvo pojačali su udare na sicilijansku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mafiju, najmoćniju kriminalnu grupu u Italiji, dok je njen pandan, klan Ndrangeta iz Kalabrije na jugu Italije, ojačao i postao veliki izvoznik kokaina, preneo je Rojters.

U jednom od razgovora s privedenima, uvedenom u nalogu za hapšenje objavljenom na 872 strane, jedan od mafijaša, Domeniko Palazoto, rekao je da je njegova porodica proslavila 100. godišnjicu ubistva italo-američkog njujorškog policajca Djuzepea "Džoa" Petrozina.

Petrozino je došao na Siciliju da bi sproveo istragu protiv mafije, tada u Njujorku poznate kao "Crna ruka", a ubijen je na trgu u Palermu, neposredno pošto je doputovao.

"Mi smo mafijaši već 100 godina", rekao je Palazoto (33), na osnovu snimka koje je policija načinila u njegovom automobilu.

"Ujak mog oca, koji se zvao Paolo Palazoto, bio je odredjen da ubije policajca u Palermu, Džoa Petrosina, američkog pajkana", rekao je on.

Palazoto je ubio Petrozina po nalogu svog šefa, Don Vita Kaša Fera, dodao je potomak ubice.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Italija, udar na mafiju

Izvor: RTS, 23.Jun.2014

Italijanska policija uhapsila je u raciji na više poznatih mafijaških porodica - 95 ljudi, zbog ucenjivanja, trgovine drogom i pranja novca. ..Tokom ovog procesa, moglo bi da bude razrešeno i ubistvo njujorškog detektiva, koje je mafija izvršila pre jednog veka, saznaje Tanjug...Dvogodišnja istraga...

Nastavak na RTS...

Udar na italijansku mafiju, 95 uhapšenih

Izvor: Mondo, 23.Jun.2014

Italijanska policija, uhapsila je tokom racije u više poznatih mafijaških porodica 95 ljudi, zbog ucenjivanja,..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.