Italija: Daleko od toga da je borba završena

Izvor: B92, 19.Maj.2020, 18:07

Italija: Daleko od toga da je borba završena

Rim -- Italijanski premijer Ðuzepe Konte izjavio je da je oprezno optimističan u pogledu sledeće faze pandemije kada njegova zemlja ublažava mere zbog koronavirusa.

"Ulazimo u fazu sa opreznim optimizmom i osećajem odgovornosti", rekao je Konte u govoru pred Svetskom skupštinom zdravstva (VHA), koja je održana virtuelno.

"Mi znamo da naša borba daleko od toga da je završena", istakao je Konte, preneo je Rojters.

On je, takođe, rekao da bi globalno zdravlje trebalo da bude zajednički prioritet, ubrzo nakon što je skupština usvojila rezoluciju EU o pandemiji.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Konte oprezni optimista u pogledu sledeće faze pandemije

Izvor: Blic, 19.Maj.2020

Italijanski premijer Đuzepe Konte izjavio je danas da je oprezno optimističan u pogledu sledeće faze pandemije u trenutku kada njegova zemlja ublažava mere uvedene zbog korona virusa.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.