Ištvan Pastor: Orban i Vučić govore glasom razuma, to nije autrokratija

Izvor: Beta, 22.Mar.2021, 08:59

Ištvan Pastor: Orban i Vučić govore glasom razuma, to nije autrokratija

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je da izmedju madjarskog premijera Viktora Orbana i predsednika Srbije Aleksandra Vučića vidi sličnost i da bi "voleo da izdrže, da ne menjaju svoj pristup", i da će im on, koliko može, uvek pomoći."Saradjuju sa svakim, traže interesne dodirne tačke, zastupaju i govore glasom razuma, razumljivim jezikom, ali vode računa pre svega o interesima svoje države", rekao je Pastor, za list Danas.Pastor, koji je i predsednik Saveza vojvodjanskih Madjara, rekao je da Vučić i Orban "zastupaju stav da pravo na interes nije pitanje veličine nego pitanje poštovanja" i da "pripada svakom bez obzira na veličinu zemlje"."Ne mislim da je to autokratija", naglasio je Pastor.On je naveo i da su Orban i Vučić predsednici stranaka i to je "drugi par rukavica"."I u tom delu su istog karaktera. Bore se da stranka bude uspešna. Ali, zar to nije posao svakog predsednika stranke, uvek u svugde", rekao je Pastor.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Vučić i Orban, ima neka sličnost"

Izvor: B92, 22.Mar.2021

Beograd -- Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio da između mađarskog premijera Viktora Orbana i predsednika Srbije Aleksandra Vučića vidi sličnost...Pastor je rekaoi da bi voleo da "da izdrže, da ne menjaju svoj pristup", i da će im on, koliko može, uvek pomoći..."Sarađuju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.