Istraživanje pokazalo da Srbi odlično govore engleski: Od 100 zemalja, zauzeli smo odlično mesto

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Dec.2019, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraživanje pokazalo da Srbi odlično govore engleski: Od 100 zemalja, zauzeli smo odlično mesto

Srbi na 17. mestu u svetu po visokom poznavanju engleskog

Republika Srbija rangirana je na 17. mesto liste zemalja koje govore engleski kao strani jezik, prema istraživanju organizacije "Education First", koja je sumiralo rezultate testiranja jezika u 100 zemalja sveta.

Procene su da engleski već sada uči 1,5 milijardi ljudi i zbog toga počinje da se pravi razlika između onih koji govore bolje i onih sa lošijim znanjem.

Beograd se svrstava u kategoriju gradova >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa visokim poznavanjem engleskog, rezultati su istraživanja.

Pokazalo se, takođe, da su Srbi, osim za engleski, talentovani i za druge jezike.Osim za relativno česte jezike, kao što su nemački, engleski, francuski i španski, u Srbiji se govore i holandski, norveški i poljski jezik.

Poznavanje stranih jezika je značajno zbog ekonomskog, tehnološkog i kulturnog pozicioniranja države na međunarodnom nivou. Usled rasprostranjenosti nekih stranih jezika, kvalitet postaje presudan kad su u pitanju odluke o internacionalnim projektima i investicijama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.