Istraživanje: Vučić ubedljivo najpopularniji političar

Izvor: Mondo, 03.Jan.2019, 09:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraživanje: Vučić ubedljivo najpopularniji političar

Predsednik Srbije popularniji je od svih ostalih političara zajedno i 57 posto ispitanika ga je ocenilo kao političara koji je ostavio najpozitivniji utisak u 2018. godini, pokazali su rezultati istraživanja agencije Faktor plus.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Predsednik Srbije je, u izboru ocena od 1 do 5, za svoj rad dobio ocenu 4,2, daleko više od bilo kog drugog.

SNS je kao stranka i dalje ubedljivo vodeća, jer bi za nju, ako bi sada bili >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << održani vanredni izvori, glasalo 53,8 posto ispitanih.

Cenzus bi prošle još samo SzS sa 14,4 i SPS sa 9,8 posto glasova.

Na pitanje da li očekuju parlamentarne izbore u 2019, tek 30 posto ispitanika je odgovorilo potvrdno.

Gotovo polovina, 48 odsto, ne očekuje izbore, a 22 posto nema stav o tome.

Rezultati novogodišnjeg istraživanja pokazuju i da je predsednik Rusije Vladimir Putin svetski lider u koga građani Srbije imaju najviše poverenja.

Posle Putina, koji je dobio 57 posto glasova, prema tom istraživaju uz mogućnost više odgovora, slede kineski predsednik Si Đinping sa 36 odsto, nemačka kancelarka Angela Merkel sa 30 i predsednik SAD Donald Tramp sa 23 posto glasova.

Na pitanje kojim putem Srbija treba da ide, 36 posto učesnika u istraživanju navelo je da treba sarađivati i sa zapadom i sa istokom, 30 odsto da treba nastaviti ka EU, 21 posto da se treba okrenuti Rusiji, dok je 10 posto za politiku neutralnosti i oslanjanja na sopstvene snage.

Istraživanja je sprovedeno od 17. do 26. decembra, na uzorku od 1.250 ispitanika.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Istraživanje: Vučić najpopularniji političar, a Putin svjetski lider

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Jan.2019

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić popularniji je od svih ostalih političara zajedno i 57 posto ispitanika ga je ocijenilo kao političara koji je ostavio najpozitivniji utisak u 2018. godini, dok je Vladimir Putin, svjetski lider u koga građani Srbije imaju najviše povjerenja.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.