Istraživanje:Tri četvrtine građana protivi se bojkotu izbora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Apr.2020, 14:50

Istraživanje:Tri četvrtine građana protivi se bojkotu izbora

Tri četvrtine građana protivi se bojkotu izbora, pokazalo je istraživanje Instituta za evropske poslove, sprovedeno od 12. do 22. marta.

Jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas rekao je za Danas da u toj koaliciji ostaju pri odluci o bojkotu.

Tri četvrtine ispitanika istraživanja, međutim, ne podržava ideju o bojkotu izbora, 12 odsto je za bojkot, dok 13 odsto ispitanika nije znalo da li bojkot treba podržati ili ne.

Dve trećine građana se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izjašnjava da bi izašli na izbore koji su bili prvobitno raspisani za 26. april.

Rezultati pokazuju da najveći rejting ima lista Aleksandar Vučić - Za našu decu, sa 61,9 odsto opredeljenih glasača, i to kada se isključe neopredeljeni, oni koji su odbili da se izjasne, te koji bi poništili listić.

Na drugom mestu nalazi se koalicija SPS-JS sa 10,8 odsto podrške, 7,1 odsto navodi Savez za Srbiju, dok se ostale stranke/koalicije pominju u manje od 4 odsto slučajeva.

Većina ispitanika, njih 79 odsto veruje da je njihov glas važan i taj stav u većoj meri dele stariji od 30 godina, da nije važan smatra 16 odsto, dok 5 odsto ne zna da se izjasni po ovom pitanju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.