Istražitelji upali na Putinovo tajno imanje VIDEO

Izvor: B92, 31.Jan.2024, 08:54

Istražitelji "upali" na Putinovo tajno imanje VIDEO

Istražitelji Centra za dosije uspeli su da zavire u obnovljenu unutrašnjost Putinove rezidencije u Kareliji.

Rezidencija se nalazi u republici u severozapadnom delu Rusije uz granicu s Finskom, deset godina nakon početka njene izgradnje.

"Tajna rezidencija ruskog predsednika sve više i više zadire u zaštićena područja, a njena teritorija dosad je toliko narasla da zauzima površinu kao dve kneževine Monako", objavio je na društvenoj mreži "X" Anton Geraščenko, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << savetnik ministra unutarnjih poslova Ukrajine.

Za rezidenciju Vladimira Putina u Kareliji zna se od 2016, ali dosad nije bilo detaljnih fotografija i videa iste. Rezidenciju su pre više od deset godina počeli da grade njegovi prijatelji milijarderi iz Sankt Peterburga, među kojima je bio i Jurij Kovalčuk. Meštani kažu da se šef ruske države tamo pojavljuje barem jednom godišnje - i to nakon poseta samostanu Valaam.

Prema dostupnim dokumentima, površina rezidencije iznosi oko jedan kilometar kvadratni, ali uzimajući u obzir ograđene šume i uvale, to su zapravo četiri kilometra kvadratna.

Vodopad Marjalahti visok četiri metra trebalo bi da je deo nacionalnog parka, ali pristup mu je ograničen ogradom s bodljikavom žicom i danonoćnim obezbeđenjem. Za "vlasnika vodopada", u ovom slučaju Putina, u neposrednoj blizini postavljena je i sojenica iz koje se ruski predsednik u potpunoj privatnosti može diviti biseru nacionalnog parka.

Na spomenutoj teritoriji nalaze se još tri objekta - Ribarska koliba, Štala i Vrtna kuća. Ipak nijedna od njih izgledom ne podseća ni na kolibu ni na štalu, naprotiv, sve su izgrađene u vrlo modernom stilu. U blizini jedne od spomenutih kuća nalazi se nasip kog nije bilo pre početka rata u Ukrajini - novinari pretpostavljaju da je baš na toj lokaciji postavljen protivvazdušni sistem Pancir-S1 za Putinovu zaštitu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.