Izvor: Piplmetar.rs, 06.Okt.2022, 18:31

Istragom u švedskoj ojačale sumnje u veliku sabotažu kojom su oštećeni gasovodi Severni tok 1 i 2

Sumnje u veliku sabotažu kojom su u Baltičkom moru oštećeni gasovodi Severni tok 1 i 2 ojačale su istragom u švedskoj eksluzivnoj ekonomskoj zoni, saopštila je danas švedska služba bezbednosti.
Danska i švedska policija istražuju četiri oštećenja na ruskim cevima, otkrivena prošle nedelje.
Došlo je stay detonacija u blizini Severnog toka 1 i 2, u okviru švedske ekonomske zone, čiji su rezultat značajna oštećenja gasovoda, saopštila je služba bezbednosti u Stokholmu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << /> Sa lica mesta su prikupljeni materijali koji će biti analizirani, a nastavak istrage će pokazati da li neko može biti osumnjičen i optužen.
Kremlj je izrazio sumnju u objektivnost istrage bez učešča Rusije, javlja Rojters.

Opširnije
Izvor: Danas.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Švedski istražitelji: Sabotaža na Severnom toku

Izvor: RTS, 06.Okt.2022

Švedski tim istražitelja potvrdio je da su gasovodi Severni tok 1 i 2 oštećeni u eksplozijama, navodeći da je, tokom prethodnih dana, "pojačana sumnja" da se radi o sabotaži. Sumnje da je gasovod oštećen u sabotaži ranije su iznele Rusija, Nemačka i Danska. . "Potvrđujemo...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.