Izvor: Blic, 07.Dec.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istrage protiv Milovana Bojica i Vlajka Stojiljkovic

Istrage protiv Milovana Bojica i Vlajka Stojiljkovic

BEOGRAD - Okružno tužilaštvo u Beogradu podnelo je zahtev za pokretanje istrage protiv saveznog poslanika i bivšeg ministra zdravlja i potpredsednika republicke vlade Milovana Bojica, saopšteno je danas iz Okružnog suda u Beogradu. Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je pocetkom maja podnelo prijavu protiv visokog funkcionera Jugoslovenske levice i bivšeg direktora Instituta za kardiovaskularne bolesti 'Dedinje', >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj i falsifikovao službene isprave. Bojic je poslanik u Vecu republika Savezne skupštine i tužilastvo je predložilo da se okrivljenom ukine imunitet. Iz suda je saopšteno da je proširena istraga i protiv saveznog poslanika i bivšeg republickog ministra policije Vlajka Stojiljkovica, zbog krivicnog dela zloupotrebe službenog položaja. Odboru Savezne skupštine za mandatno-imunitetska pitanja Sud je posalo zahtev za ukidanje imuniteta i tražio odobrenje za vodjenje postupka protiv Stojiljkovoca, ali jos nema odgovora, navedeno je u saopštenju.

(13:18) USA tudej: Nema dokaza protiv osumnjicenih za napade na Njujork i Vašington

VAŠINGTON - Niko od osumnjicenih za ucešce u napade na SAD 11. septembra nece biti izveden pred sud zbog terorizma, tvrdi americki dnevnik USA tudej pozivajuci se na izvore bliske FBI. Dnevnik tvrdi da je FBI došao do zakljucka da se planeri napada na Njujork i Vašington nalaze u Evropi i da oko 600 uhapšenih u SAD nije bilo direktno povezano sa teroristima koji su izveli napade otetim avionima. Izvori USA tudeja kažu da nema jasnih dokaza protiv glavnih osumnjicenih kako to tvrde americki javni tužilac Džon Eškroft koji je nekoliko puta izjavio da su pripadnici mreže Al Kaida uhapšeni u SAD i da su spreceni novi napadi.

(13:14)

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.