Istraga protiv četvorice zbog postavljanja bombe pod auto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jan.2010, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga protiv četvorice zbog postavljanja bombe pod auto

BEOGRAD - Pripadnici beogradske policije lišili su slobode Zorana Tešića (1965), Miloša Ristanovića (1969), Dragana Ražnatovića (1973) i Dragoslava Pejića (1975), sve iz Beograda, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo u pokušaju.

Više Tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas zahtev za sprovođenje istrage protiv ta četiri osobe zbog osnovane sumnje da su izvršile krivično delo teško ubistvo u pokušaju i predložilo da im bude odredi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pritvor.

Porparol Republičkog javnog tužilaštva Tomo Zorić precizirao je Tanjugu da je Tužilaštvo zatražilo pokretanje istrage i određivanje pritvora Zoranu Tešiću (45), Milošu Ristanoviću (41), Draganu Ražnatoviću (37) i Dragoslavu Pejiću (35) svima iz Beograda.

Portparol Zorić je izneo da je u toku saslušanje osumnjičenih pred istražnim sudijom Višeg suda u Beogradu.

Zorić je naveo da će istražni sudija posle saslušanja svih osumnjičenih odlučiti da li će doneti rešenje o pokretanju istrage i o predlogu Tužilaštva da osumnjičenima bude određen pritvor.

Kako je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) ranije danas saopštilo, Tešić, Ristanović, Ražnatović i Pejić su 18. januara ove godine oko 23.45 časova u Zemunu postavili eksplozivnu napravu pod putničko vozilo "ševrolet-laćeti".

Tom prilikom Nikola Sandulović iz Beograda zadobio je teške, a tri osobe lake telesne povrede.

Pomenuto vozilo je u potpunosti uništeno, a još dva vozila su oštećena, precizirano je u saopštenju MUP.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.