Istraga protiv bivšeg pripadnika Zengi

Izvor: RTS, 19.Apr.2010, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga protiv bivšeg pripadnika "Zengi"

Tužilaštvo za ratne zločine podnelo zahtev za sprovođenje istrage protiv hrvatskog državljanina i bivšeg pripadnika Zbora narodne garde, takozvanih "Zengi", osumnjičenog za zločin nad civilima u opštini Grubišno Polje, u Hrvatskoj, 1991. godine.

Protiv V.M, koji je juče uhapšen u Dimitrovgradu, na graničnom prelazu sa Bugarskom, Tužilaštvo za ratne zločine podnelo je istražnom sudiji Veća za ratne zločine Višeg suda u Beogradu zahtev za sprovođenje istrage.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Uhapšeni V.M. je hrvatski državljanin i bivši pripadnik Zbora narodne garde, takozvanih "Zengi" 

V.M. se sumnjiči da je u selu Rastovac, u opštini Grubišno Polje, oktobra 1991. godine ubio jednu osobu srpske nacionalnosti tražeći u njegovoj kući njegovog sina i oružje.

Prema informacijama kojima raspolaže Tužilaštvo, osumnjičeni potiče iz kriminogene sredine, bio je pripadnik Legije stranaca, a u Hrvatskoj je, pre izbijanja ratnih sukoba zbog ubistava osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu.

Pred Većem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu za zločin nad hrvatskim civilima u opštini Grubišno Polje, u maju prošle godine je na 10 godina zatvora osuđen Bora Trbojević.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen bivši "zenga"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2010

DIMITROVGRAD - Tužilaštvo Srbije za ratne zločine pokrenulo je istragu protiv hrvatskog državljanina V.M., uhapšenog na graničnom prelazu kod Dimitrovgrada, zbog sumnje da je počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Grubišnom Polju, oktobra 1991. godine, saopšteno je danas...Uhapšeni...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Presuda za ratni zločin u Morinju 15. maja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Apr.2010, 16:56

Presuda šestorici bivših pripadnika JNA, optuženima za ratne zločine nad ratnim zarobljenicima i civilima u sabirnom logoru u Morinju 1991/92. godine, biće saopćena 15. maja, najavljeno je danas, nakon što su branioci optuženih tražili oslobadjajuću presudu za svoje klijente. Tužiteljica...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.