Istraga protiv Miloša Delibašića

Izvor: Beta, 19.Jun.2014, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga protiv Miloša Delibašića

BEOGRAD, 19. jun 2014. (Beta) - Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je u četvrtak istragu protiv Miloša Delibašića zbog sumnje da je učestvovao u ubistvima Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića i predložilo da mu se odredi pritvor.

Tužilaštvo je predložilo sudiji da se Delibašiću odredi pritvor zbog osnovane sumnje da je izvršio krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i dva krivična dela teškog ubistva, kazao je tužilac za organizovani kriminal >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Miljko Radisavljević agenciji Beta.

Delibašić je ranije istog dana saslušan u Tužilaštvu, uz prisustvo branilaca koji mu je odredjen po službenoj dužnosti.

Brat Luke Bojovića, Nikola, ubijen je u centru Beograda 29. aprila 2013. godine sa više hitaca u glavu i telo, dok je Miloš Vidaković ubijen u Budvi 2. jula prošle godine.

Crnogorska policija 2013. godine podnela je protiv Miloša Vojnovića i Slaviše Novakovića krivičnu prijavu višem državnom tužiocu u Podgorici zbog osnovane sumnje da su ubili Vidakovića, a protiv Miloša Delibašića zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo teško ubistvo pomaganjem.

Delibašić je u martu izručen Srbiji iz Crne Gore zbog krivičnog postupka koji se protiv njega vodi pred Specijalnim sudom u Beogradu zbog učešća u pljački zlatare "Izrael dajmond centar", ali je u aprilu pušten iz pritvora, pošto ga je sud oslobodio optužbi zbog nedostatka dokaza.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.